středa 26. prosince 2018

Návrháři kouzelnického světa

 
Všichni známe světoznámou návrhářku Niam i Tir-na-nog, která působí v salónu Stříbrná nit. Ta však není jedinou známou návrhářkou kouzelnického světa.

Radniční kukátko – Konec žabám v Dole?


V Godrikově Dole začíná po dlouhé době klidu bublat nový skandál. Do poštovní schránky správkyně Renée Carlisle dorazila anonymní stížnost. Neznámý autor v ní značně barvitě líčí své pobouření nad žabí kolonií sídlící na pozemcích mdm Barbary Arianne Lecter, hlavně tedy nad zvukovými efekty s těmito tvory spojenými. Pro představu čtenářům přikládáme do slušného tisku patřičně upravenou verzi této stížnosti:

Za tají kouzelnické kuchyně


Znáte ten pocit, když se po necelém roce, stráveném v Bradavicích vrátíte domů, k vaší kouzelnické rodině? A přijdete domu do kuchyně a ucítíte tu tajemnou vůni, kouzelnické kuchyně? Když vidíte ty obyčejné předměty, jak pomoci koutek dělají neobyčejné věci?

Příběh z Příčné ulice : Jedna malá spisovatelka

Příčná ulice je moje nejoblíbenější místo. Miluji to tady, snad nejvíce na celém světě. Nejsem moc velký fanoušek nákupu na příčné a ani dalších aktivit, které toto místo nabízí. Ta věc, která je tu nejlepší, je často přehlížená. Ta magie, která nás okouzluje ze všech rohů a hlavně, to úžasné tajemno.

Šíření RP iniciativy na Bradavické škole

Iniciativa RP (Rozumné plánování) má na Bradavické škole jistou tradici. Po letech bezplatného studia si musí žáci hradit i předměty, na druhou stranu je toto kompenzováno větším výběrem studijních předmětů a volností jejich výběru. V zásadě od dob studia veleznámé JKR jsou studenti nuceni platit za běžné studium, ale díky volnějšímu výběru studijních směrů dosahují větší specializace ve vybraných oblastech zájmu.

Ležáková krize

I co se nestalo, před Vánoci nastala ležáková krize. Většina hostinců ve význačných kouzelnických osadách řešila problém nedostatečných zásob máslového ležáku. Běžní výrobci i dodavatelé však hlásí „není dostatek másla, už celé týdny pracujeme s nouzovými zásobami a pátráme po nových zdrojích“.

Famfrpál v ohrožení! Návrat ke kořenům?!

Přípravy na následující mistrovství světa ve famfrpálu byly ještě před pár dny v plném proudu, nyní je ale vše pozastaveno na dobu neurčitou. Důvodem jsou protesty početné skupiny aktivistů, kteří svou přítomností na místě konání zabraňují v pokračování prací.