středa 26. prosince 2018

Radniční kukátko – Konec žabám v Dole?


V Godrikově Dole začíná po dlouhé době klidu bublat nový skandál. Do poštovní schránky správkyně Renée Carlisle dorazila anonymní stížnost. Neznámý autor v ní značně barvitě líčí své pobouření nad žabí kolonií sídlící na pozemcích mdm Barbary Arianne Lecter, hlavně tedy nad zvukovými efekty s těmito tvory spojenými. Pro představu čtenářům přikládáme do slušného tisku patřičně upravenou verzi této stížnosti:


Vážená paní Carlisle,
po letech klidu v našem městečku si musím postěžovat na tu -cenzurováno- Lecterovic ženskou. Nevadí mi ani tak její přítomnost, chová se celkem slušně, ale ty její zatrollený žáby! Ty -cenzurováno- furt jen kvákají, dnem i nocí. Nemůžu spát, děti nemůžou spát. Ba co víc, ona mi kouzly vyhání mé maguáry, když chtějí chytit ty její -cenzurováno- žáby, které tam furt -cenzurováno- kvákají. Kdo v tom má žít? -cenzurováno- -cenzurováno- kdo tohle dopustil? To se nevědělo, že tahle ženština má žabí hejno? Prosím o nápravu formou vystěhování Lecterové někam na okraj našeho městečka.

Je povinností správy Godrikova Dolu patřičně vyšetřit každou přednesenou stížnost, i kdyby anonymní. Dojde-li tedy inspekce k závěru, že je stížnost opodstatněná, mohla by správkyně vyžadovat od mdm Lecter odstranění jejích svěřenců z pozemků Godrikova Dolu. Dle našich informací je tato stížnost první zmínkou o tomto možném problému, nikdo však neví, zda se jedná o přehnanou reakci skrývající se pod rouškou anonymity, zda obyvatelé městečka o problému svorně nemlčí ze solidarity k chovatelce, či zda dokonce nejsou zmíněnou profesorkou vydíráni a stížnost vyšla na povrch jakožto snaha o vzbouření se proti utlačovateli.

Doufali jsme, že se nám podaří vypátrat autora dopisu ze záznamů o příchodech a odchodech do prostor radnice, ale přístup k těmto dokumentům nám byl odepřen. Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování nám ani nebylo dáno svolení vyzpovídat mdm Lecter, nezbývá nám tedy prozatím nic jiného než možnost spekulovat, k čemuž vybízíme i vás, vážení čtenáři. Pokud máte o situaci nějaké bližší informace či máte vlastní teorii, neváhejte napsat do naší redakce a možná bude váš příspěvek zveřejněn v dalším čísle, kde přineseme čerstvé novinky o případu.
Myker Fae McGarden


3 komentáře:

  1. Je fakt, že si někdo stěžoval, nicméně ten někdo musel být šmírák či nezvaná návštěva, neb mám svůj pozemek obehnán odhlučňovacím kouzlem právě proto, aby večerní žabí serenády neobtěžovaly mé sousedy. Pokud si tedy někdo stěžoval, musel být za mým plotem, tedy na mém pozemku, tedy bez nároku na stížnosti, což jistě uzná i vyšetřovací komise. 8)

    OdpovědětVymazat
  2. Aha, tak proto se mi nikdy za Vaším plotem nepodařilo zaslechnout Pepu. Používáte odhlučňovací kouzlo a nenecháte nikoho, aby se potěšil žabí serenádou. :-( Pak se divte, že si lidé stěžují.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je tak, lidé si budou stěžovat, i kdyby jim pečení holubi létali přímo do pusy, protože by byli moc velcí/moc malí, málo propečení/hodně vypečení, moc holub...
      Pokud budete někdy mít zájem o žabí serenády, stavte se na čaj, žabky jistě zvanou návštěvu přivítají nějakou novinkou. :]

      Vymazat