středa 26. prosince 2018

Návrháři kouzelnického světa

 
Všichni známe světoznámou návrhářku Niam i Tir-na-nog, která působí v salónu Stříbrná nit. Ta však není jedinou známou návrhářkou kouzelnického světa.



 
Rosemary Molengová
Jednou u nejznámějších návrhářek a módní ikonou kouzelnického světa je slečna Rosemary Molengová, která se zaměřuje výhradně na společenskou dámskou módu a šije pro přední módní salóny jako je například „McPárák“ nebo „U Hastroše“. 



Do kouzelnického povědomí se zapsala zhruba před deseti lety se svým slavným modelem „Kraječky kam se podíváš“, ve kterém následně zemřela Alabeth Krásná, tehdejší ředitelka Krásnohůlek, když si při chůzi šlápla na dlouhé šaty a spadla do jámy k ďáblovu osidlu.



Mezi další známé modely patří například „Tma jako v pytli“, „ zelený nákyp“ nebo LRozevláté potěšení“.


Je to již dlouho, co návrhářka vydala nějakou kolekci, jelikož je u ní známo, že poslední dobou vymetá jeden večírek za druhým, kde se hodně pije a ona pak není schopná udržet v ruce nit, aby se nepopíchala.

 
Pepe Marschmellow
Další slavnou návrhářkou je dozajista Pepe Marchmellow, známá také jako „madam Pink“ nebo „madam Růža“.
Madam Růža byla populární před několika lety, kdy lidé ještě neměli vkus a byli ochotní si na sebe vzít takřka cokoliv. Dnes je jejím modelům vyčítána jistá přeslazenost a dokonce i notná dávka nevkusu.
Stojí za zmínku, že všechny otisknuté modely jsou navrhnuty pro běžné denní nošení a nejedná se o společenské róby ani slavnostní šaty.


Na modely je obvykle použito více volánků, kraječek a mašliček než látky a klobouky mdm Pink jsou známé tím, že díky jejich velikosti za sebou musíte mít někoho, kdo vám veliký těžký klobouk bude podpírat. Takoví módní asistenti se obvykle v sezónních prodejích balí a posílají v zásilce přímo s kloboukem.

 
Jediný skutečně známý mužský návrhář v kouzelnickém světě je Nemeh Lombard McClumsy.
Tento návrhář se specializuje jak na dámskou, tak na pánskou verzi. Je představitelem klubu „tupé jehly“ a je v lize bojující proti náprstkům.





Jeho návrhy se velmi často setkávají s kritikou a bývají mnohdy veřejností neoceněny a nepochopeny.
Jeho známé dílo s názvem „pravěký muž“ je označováno za zpátečnické a velký díl kritiky získalo také od spolku Peta, kterému se nelíbilo, že kvůli tomuto obleku vyhynul poslední mamut. Pan McClumsy totiž speciálně kvůli tomuto obleku cestoval zpátky v čase, jelikož zásadně odmítá pro své modely používat napodobeniny kožešin a v obchodě mamuty neměli.


Nepochopení se také dostalo jeho dalšímu slavnému návrhy neviditelných šatů.


Jedná se o jednoho z mála návrhářů, který dokázal módní kritiky zcela zaskočit, a dokonce i takoví známí Kibicové a pomlouvači, jako je bývalá studentka Havraspáru a bývalá vůdkyně „Módní patroly“ Weronika Zabloudilová, nevěděli co říci.
O mnoho let později, když módní patrolu převzala její dcera se stejným postejem k módě, byla i ona požádána, aby se k tomuto dílu vyjádřila. Mladá Zabloudilová poskytla unikátní a trefné hodnocení napsané neviditelným písmem a tak zachránila rodinnou čest.


Zpytlehněv Zďáblíkov


Žádné komentáře:

Okomentovat