pondělí 24. prosince 2018

Bleskobrkem z ministerstva kouzel

                                           
Za co byste ocenili hafoně? Investovali byste do pohyblivého schodiště? Píší bystrozoři knihy?Jak moc záhadné je financování odboru záhad? 






Hafoň získal čestnou Modrou stuhu ministra kouzel
Ocenění Modrá stuha je udíleno za mimořádný přínos světu kouzel, za hrdinské skutky.Jeho nositelé jsou prozatím jen kouzelníci a čarodějky, ale to se brzy změní. Až dosud se totiž nestalo, aby bylo oceněno zvíře.
Ministr kouzel se rozhodl mimořádně udělit Modrou stuhu hafoni, který skočil do studny pro topící se dítě. „Tento čin je důkazem odvahy a inteligence tvora, který zachránil lidský život, a proto si myslím, že si toto ocenění zaslouží.
Oprava pohyblivého schodiště se prodraží
Pohyblivé schodiště v sídle Ministerstva kouzel projde nákladnou opravou. V současné době je schodiště v havarijním stavu a je na něj zakázán vstup. Oprava celé zrezivělé konstrukce přitom vyjde na více peněz, než se původně plánovalo, protože renovační práce odkryly i mezery v očarování a v magickém zabezpečení proti pádu schodnic při přesunu z místa na místo. Podle památkářů je ale schodiště podobného rázu v úřední budově ojedinělé a cenné z historicko-architektonického hlediska.
Bývalý bystrozor vydal novou knihu
Autorem humoristické knihy „Bystrozor ve výslužbě“ je kouzelník, který ještě do nedávna pracoval jako bystrozor pro Ministerstvo kouzel. Svůj odchod do výslužby a trampoty, jaké s sebou přináší „obyčejný“ život důchodce popsal ve své prvotině velice věrně. Popisuje například, že technika spánku ve stoje se dá využít i při tom, když se stojí fronta na maso v řeznictví.
Nebývale svěžím a místy ironickým humorem jsou popsány situace všedního dne, které za poslední dva roky sám prožil. Kniha je doplněna několika básněmi a také obsahuje recepty na rychlá, levná a chutná jídla.
Záhadné financování odboru záhad
Novinářům se podařilo získat nahrávku, na které je hádka ministra kouzel s ředitelem odboru záhad. Tito dva funkcionáři se nevybíravě častovali nadávkami poté, co ministr kouzel odmítl navýšit odboru záhad finance při schvalování rozpočtu na příští rok.
Odbor záhad požaduje třikrát více peněz než minulý rok, nedokáže však uspokojivě vyúčtovat ani ten minulý,“ řekl ministr kouzel na tiskové konferenci o nově schváleném rozpočtu.
Odbor záhad pracuje s citlivými daty a některé naše úkony podléhají nejvyššímu utajení,“ vyúčtování samozřejmě předložíme, ale jen těm, kteří mají potřebnou bezpečnostní prověrku. A tu pan ministr stále nemá,“ bránil se ředitel odboru záhad.
Slovní přestřelka se údajně vyostřila v zákulisí, když konference skončila a lidé se začali rozcházet. Oba vysocí úředníci prohlásili, že je velice mrzí jednání proti slušným mravům, kterého se dopustili, avšak za vším řečeným si oba stále stojí a omlouvat se nehodlají.
Gita Hrdličková

Žádné komentáře:

Okomentovat